Uniek in ontwerp

Annokkee Tuinen staat garant voor fijne moderne tuinen. In gezamenlijk overleg ontstaat er een ontwerp dat past binnen uw bestedingsruimte en voldoet aan uw verwachtingen. Zo ontstaat er een tuinplan dat past bij u, uw huis en uw budget.

Afstemming tijdens de aanleg

Na instemming met het ontwerp wordt er in overleg met u een planning gemaakt voor de aanleg en oplevering. Tijdens de aanleg houden we u voortdurend op de hoogte van de voortgang om zo direct op onvoorziene omstandigheden te kunnen reageren. Een fijne samenwerking is voor ons net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

Plannen van onderhoud

Nadat de tuin is opgeleverd kan het genieten beginnen. Ondanks dat wij de tuin zo degelijk en duurzaam mogelijk inrichten is onderhoud voor elke tuin nodig. Om ervoor te zorgen dat u jaar na jaar van uw tuin kunt blijven genieten, is het aan te bevelen Annokkee Tuinen ook voor het onderhoud van uw tuin in de schakelen. Het gemak en de investering zal zich hoe dan ook terugverdienen.

 

 

Complete aanleg van uw tuin

Wilt u een element toevoegen aan uw tuin zoals een tuinhuis, een vlonder of een vijver? Wij kunnen het allemaal voor u verzorgen. Aan de hand van uw wensen en de stijl van uw tuin bepalen we samen de juiste materialen die nodig zijn voor de perfecte uitstraling. Wij zien er naar uit uw tuin te verfraaien en vernieuwen. Uiteraard zijn er voor elk budget mogelijkheden.

Aanleg tuin Hoge Dennen Zeist
Renovatie tuin, Hoge Dennen Zeist

 

Het tuinontwerp

Nadat wij uw wensen hebben besproken en wij uw tuin hebben bekeken, maken wij een passend en exclusief ontwerp voor u. Hierbij houden wij natuurlijk rekening met het budget en de functies die uw tuin in uw leven vervult. Wilt u een tuin om lekker in te kunnen relaxen of spelen, of gaat u zelf graag aan de slag met groen? Een onderhoudsvriendelijke tuin of een tuin voor de liefhebber van tuinieren? Het is allemaal mogelijk. Wij zetten mijn creativiteit en kennis graag in om u uw droomtuin te geven.

Beplantingsplan

Naast een ontwerp voor de tuin kunnen wij ook een beplantingsplan voor u maken. De beplanting geeft namelijk sfeer in elk jaargetijde. Voor zowel de lente, de zomer, de herfst en de winter zijn er verschillende mogelijkheden te bedenken. Strakke haagjes, weelderige borders, vaste planten, voor- en najaar bloeiers en variatie van plant- en boomhoogtes. U kunt kiezen voor een tuin die het hele jaar bloeit of die op zijn mooist is in een bepaald seizoen. Beplanting is bepalend voor het uiterlijk van uw tuin, evenals de kleurkeuze van bloeiende planten. Een goed beplantingsplan zorgt dat uw tuin in evenwicht is en u er op de juiste momenten van kunt genieten.

Onderhoud

Door bijvoorbeeld struiken te verjongen, beplanting opnieuw in te delen en elementen of hout te repareren is uw bestaande tuin in no-time weer fris en opgeknapt. Uw eigen tuin ziet er weer als nieuw uit. Een mooie tuin voor een klein budget.

U kunt denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Voorjaars- en najaarsbeurten
  • Onderhoudscontract
  • Op urenbasis

De voorjaars- en najaarsbeurten

 

Voorjaarsbeurt

Een tuin groeit en bloeit en moet onderhouden worden. U bent al een heel eind wanneer u uw tuin een goeie voorjaarsbeurt laat geven. Snoeien, losmaken van de bodem, bemesting, scheuren en (her)planten van vaste planten. Er moet heel wat gebeuren in het voorjaar. Ook uw gazon vraagt om het nodige onderhoud. Om mosvorming te voorkomen is het goed eenmaal per jaar te verticuteren* en de bijbehorende bemesting en bekalking aan te brengen.

* Mos ontstaat wanneer de grond in slechte staat is. Te weinig zuurstof, structuur en voedingsstoffen in de bodem zorgen ervoor dat mos het wint van gras. Het gazon kun je het beste 1/2x per jaar verticuteren: in de maanden maart (zodra er geen kans op nachtvorst meer is) en augustus.

Najaarsbeurt

Tijdens een najaarsbeurt maken wij uw tuin helemaal winterklaar. U bepaalt zelf welke planten u wilt laten staan om ook in de winter een aantrekkelijke tuin te hebben. En als u dat wenst kan ik u hier natuurlijk ook in adviseren.

Onderhoudscontract

U kunt er voor kiezen het onderhoud geheel door ons te laten verzorgen. Aan de hand van uw wensen wordt er een onderhoudsplan opgesteld voor het gehele jaar. Hierbij worden de werkzaamheden omschreven met de frequentie die daarbij hoort. Wij komen bij u langs om de nodige werkzaamheden uit te voeren, zoals het verwijderen van onkruid uit beplantingsvakken, het onderhouden van bestratingen etc. In principe is alles mogelijk en kunnen we overal afspraken over maken.

Op urenbasis

U kunt ook met ons afspreken dat wij de door u gewenste onderhoud en/of aanleg op urenbasis kunnen uitvoeren. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.